2025 – Ohri / Makedonya

8. ULUSLARARASI TÜRK MÜZİĞİ KOROLAR FESTİVALİ

20 – 25 Mayıs 2025 – Ohri / Makedonya

Şartname (PDF) İndir | Başvuru Formu (PDF) İndir

FESTİVAL KATILIM ŞARTNAMESİ

  1. Festivale koro özelliği taşıyan topluluklar katılabilir.
  2. Festivale katılacak korolarda en az 20 kişilik sayı aranır.
  3. Festivalde korolara profesyonel saz sanatçıları eşlik edeceği için, korolar beraberinde kendi saz sanatçılarını getirmeyeceklerdir.
  4. Festivalde koroların seslendirecekleri eserler Türk Müziği kalıplarına uygun eserler olacaktır, arabesk, özgün vb. formlarda eserlere yer verilmeyecektir. Eser sayısı 6,  program süresi 20 dakikadan fazla olmayacaktır.
  5. Festivalde sahneye çıkan koroların performansları değerlendirileceği için solist programlarına yer verilmeyecek, ancak seslendirilecek eserlerde gazel ya da kaside formlarının gerektirdiği solo bir akış var ise buna izin verilecektir.
  6. Koro şefleri, seslendirecekleri eserlerin notalarını, akışını, geçkilerini ve özel istenen durumları hazırlayarak festival günü orkestra şefine teslim etmekle yükümlüdür.
  7. Provalar konser gününden önce festival koordinatörü tarafından şeflere gösterilecek salonda yapılabilecek, festivalin gerçekleşeceği konser salonunda prova alınmayacaktır.
  8. Konaklama: Ohri’deki ve göl kenarındaki 5 yıldızlı otellerde 5 gece 6 gün yarım pansiyon sistemle gerçekleştirilecektir. Sabah kahvaltısı ve akşam yemekleri otelde açık büfe olarak sunulacaktır. Akşam yemeğine, 1 adet alkolsüz içecek ve su dâhildir. Alkollü içecekler ücretlidir. Otele giriş saati 14.00, çıkış saati ise 12.00’dir.
  9. Ulaşım: Festivale katılacak koroların Üsküp havalimanına ulaşımları kendilerine aittir. Makedonya için vizeye gerek yoktur. Havalimanından otellere gidiş-dönüş transferleri organizasyonumuzca sağlanacaktır.
  10. Turlar: Üsküp havalimanından Ohri’ye gelmeden/giderken panoramik Üsküp turu yapılacaktır. Ayrıca günübirlik Manastır (Atatürk’ün Okulu) Turu,  Ohri Gölünde Tekne Gezisi ve yerel bir restorandaki Gala Yemeği katılım bedeline dâhildir. Extra turlar ayrıca sunulacaktır.
  11. 20 kişinin üzerindeki korolarda, iki kişilik odada konaklamak şartıyla “koro şefinden” katılım ücreti alınmayacaktır. Tek kişilik odada kalmak isteyen şeflerden sadece oda farkı alınacaktır.
  12. Katılım ücretine dâhil olanlar: 1-2-3 kişilik odalarda 5 gece yarım pansiyon konaklama, havalimanı-otel transferleri, turlar, Ohri Antik Tiyatrosunda 20 dk. konser/sahne, konser fotoğraf ve videoları, katılımcılara verilecek festival kitleri.
  13. Ödeme Planı (İlk taksitin ödenmesinin ardından yapılacak iptallerde ilk taksit / festival tarihinden 10 gün önce yapılacak iptallerde ise katılım bedelinin tamamı iade edilmeyecektir.)

1. Taksit – 15 Aralık | 2. Taksit – 15 Ocak | 3. Taksit – 15 Şubat | 4. Taksit – 15 Mart

               Son Başvuru Tarihi: 15 Aralık 2024

Şartname (PDF) İndir | Başvuru Formu (PDF) İndir

               Festival Koordinatörü Tel: 0-530-692-34-97 – Hicran Temur

               E-posta: info@tsmkorofestivali.com – www.tsmkorofestivali.com

Hemen Paylaş