2024 – Kapadokya TSM Korolar Festivali

7. ULUSLARARASI TÜRK MÜZİĞİ KOROLAR FESTİVALİ

9 – 13 Ekim 2024 – Avanos / Nevşehir

Şartname (PDF) İndir | Başvuru Formu (PDF) İndir

FESTİVAL KATILIM ŞARTNAMESİ

  1. Festivale koro özelliği taşıyan topluluklar katılabilir.
  2. Festivale katılacak korolarda en az 20 kişilik sayı aranır.
  3. Festivalde korolara profesyonel saz sanatçıları eşlik edeceği için, korolar beraberinde kendi saz sanatçılarını getirmeyeceklerdir.
  4. Festivalde koroların seslendirecekleri eserler TSM kalıplarına uygun eserler olacaktır, arabesk, özgün vb. formlarda eserlere yer verilmeyecektir. Eser sayısı 6,  program süresi 20 dakikadan fazla olmayacaktır.
  5. Festivalde sahneye çıkan koroların performansları değerlendirileceği için solist programlarına yer verilmeyecek, ancak seslendirilecek eserlerde gazel ya da kaside formlarının gerektirdiği solo bir akış var ise buna izin verilecektir.
  6. Koro şefleri, seslendirecekleri eserlerin notalarını, akışını, geçkilerini ve özel istenen durumları hazırlayarak festival günü orkestra şefine teslim etmekle yükümlüdür.
  7. Provalar konser gününden önce festival koordinatörü tarafından şeflere gösterilecek salonda yapılabilecek, festivalin gerçekleşeceği konser salonunda prova alınmayacaktır.
  8. Konaklama: Avanos’taki 5 yıldızlı otellerde (2 otel)  4 gece 5 gün yarım pansiyon sistemle gerçekleştirilecektir. Sabah kahvaltısı ve akşam yemekleri otelde açık büfe olarak sunulacaktır. Akşam yemeğine, 1 adet alkolsüz içecek ve su dâhildir. Alkollü içecekler ücretlidir. Otele giriş saati 14.00, çıkış saati ise 12.00’dir.
  9. Ulaşım: Festivale katılacak koroların bölge havalimanlarına ulaşımları kendilerine aittir. Bölgede iki havalimanı bulunmaktadır: Kayseri-Erkilet Havalimanı ve Kapadokya Havalimanı. Havalimanından otellere gidiş-dönüş transferleri organizasyonumuzca sağlanacaktır. Otobüsle gelmeyi planlayan korolarımız doğrudan Avanos’a gelebilir ya da Avanos Otogar’da inerek bizden ücretsiz transfer talep edebileceklerdir.
  10. Turlar: Günübirlik Ürgüp Turu (Kırmızı Tur) katılım bedeline dâhildir. Balon turu, balon izleme, ATV safari vb. turlar extra olarak ayrıca sunulacaktır.
  11. 20 kişinin üzerindeki korolarda, bir oda ücretsiz verilecek ve koro şefinden katılım ücreti alınmayacaktır.
  12. Katılım ücretine dâhil olanlar: 1-2-3 kişilik odalarda 4 gece yarım pansiyon konaklama, havalimanı-otel transferleri, Günübirlik Ürgüp Turu, otel dışında (yemeksiz ve alkollü) Türk Gecesi Gala Eğlencesi, Avanos Açık Hava Amfi Tiyatrosunda (10-11 Ekim 2024) 20 dk. konser/sahne, konser fotoğraf ve videoları, katılımcılara verilecek festival kitleri.
  13. Ödeme Planı (İlk taksitin ödenmesinin ardından yapılacak iptallerde ilk taksit / festival tarihinden 10 gün önce yapılacak iptallerde ise katılım bedelinin tamamı iade edilmeyecektir.)

Şartname (PDF) İndir | Başvuru Formu (PDF) İndir

1. Taksit – 15 Temmuz | 2. Taksit – 15 Ağustos| 3. Taksit – 15 Eylül

               Son Başvuru Tarihi: 15 Temmuz 2024

               Festival Koordinatörü Tel: 0-530-692-34-97 – Hicran Temur

               E-posta: info@tsmkorofestivali.com – www.tsmkorofestivali.com

Hemen Paylaş